Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2016 18:29 - Как и къде изчезнаха реакторите за АЕЦ "Белене"?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 8979 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Както повечето от вас знаят вчера министър Теменужка Петкова беше на визита в Москва, Русия, в държавната корпорация Росатом, където постави началото на новият епизод от сагата АЕЦ "Белене". Като снощи ви разказах (в "Росатом запуши голямата уста на министър енерГЕПИка") изведнъж, след цял месец упорито папагалстване министър Петкова изведнъж забрави, че се е договорила с руския си колега Новак да пратят български търсачи на ядрени реактори, по цяла Русия. Докато не ги открият! След вчерашната среща на Петкова с зам-директора на Росатом тя изведнъж забрави за обещаната мисия "Открий ядрените реактори!". Сега ще ви разкажа, как се е случило това, с помощта на снимка 2 в 1, от самият център на Москва.
И тя изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Това е "пъпът" на столицата Москва. На малката снимка, горе в ляво, се вижда как два реактора (?) плуват по река Москва, на фона на Кремъл, и минават под големия Москворецки мост. На един от двата реактора даже има персонално приветствие към министър Теменужка!!! Остава да поясня, какво представляват двата розови овала, на голямата снимка, и кривата която ги съединява?
Левият, по-малък розов овал, показва щаб-квартирата на държавната корпорация Росатом, където вчера на Теменужка и продиктуваха текста на новия сценарий от сагата. Десният, по-големия розов овал показва щанда на Emporio-Armani, в най-известният в Русия магазин ГУМ (Градски Универсален Магазин), който се намира точно срещу мавзолея на Ленин, а между тях е Червения площад. Розовата крива съедниява двата обекта, на разстояние от около 1,5 километра. В първия Теменужка си научи сценария и след като си взе изпита се разходи до ГУМ, за да не пропусне командировъчните покупки и подаръци. На път от Росатом към ГУМ, малко преди да се качи на моста,  тя беше приятно изненадана от двата плуващи реактора. Руснаците я попитаха - Теменужке, виждаш ли вашите реактори за АЕЦ "Белене"? Теменужка им отвърна развълнувано - Конечно! (Разбира се!) Руснаците - Ще продължаваш ли да ги търсиш още? Теменужка - Ъ-ъ! Няма нужда. Дайте да направим "работна група", която да продължава да заблуждава робите, че ние все още ги търсим? Руснаците - Теменужке, ти си гений! Няма повече да те бавим. Ето го там ГУМ. Забавлявай се! Ако командировъчните не ти стигнат само звънни!

Сега стана ли ви ясно, защо министър енерГЕПИка изведнъж забрави, какво е говорила цял месец?

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Двата цилиндрични съда, които плуват по река Москва (снимката е автентична!) не са реактори, а парогенератори, които са част от оборудването на т.нар. първи контур, на блокове с реактори от типа ВВЕР-1000, каквито възнамеряваха да построят в Белене. Длъжен бях да направя това уточнение, заради редовните си читатели от средите на ядрената мафия. В противен случай ще ме удавят в капка вода, заради непознаването на реакторите. Но на министър енерГЕПИка и е все тая, нерде реактор - нерде парогенератор. Тя не разбира разликата между тя. За това пък как разбира от големи пари и скъпи покупки? Ох как разбирааа... !
Версията не е утопична (не е напълно измислена), защото нейният ортак и подчинен в момента Р. Овч., разпространи в студиото на бТВ слух, още преди Теменужка да кацне в Москва, че руснаците са произвели не само реакторите, но и парогенераторите (ПГ), главните циркулационни помпи (ГЦП), компенсатори на обема (КО), тръбопроводи и т.н. и т.н.

Вече повече от 24 часа от завръщането на Теменужка от Москва, но в цялата ни страна не се намери нито един "журналист" да я пресрещне на летището, за да и зададе редовните въпроси, за героизмът в мирно време, който е проявила в Русия, за наше общо "благо"?

Така работят (из)родните "медии". До понеделник може би ще им спуснат новите инструкции, придружени с пачки? А през това време "
Реката на мизерията тече със корост 3,77 лева/сек".

Георги Котев



Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833099
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031