Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2012 20:40 - Протокол
Автор: brix Категория: Други   
Прочетен: 6127 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.08.2012 22:33


 

Обикновено през август е горещо. Баба ми така ми е говорила. И верно този месец потрошихме температурните рекорди, само Мусала оцеля с предишния си. Но пък баба ми никога не е споменавала, че ще е горещо и в климатизираните канцеларии на институциите. От медиите така и не спряха да ръчкат за атентата в Бургас и прословутия терорист. Но пък всички разбрахме че е гъзар. Обявен бе посмъртно. Щото ходил с маркови дрешки на „Адидас”. От МВР голямо въображения проявиха с разпространения фоторобот, за който се оказа че май бил сгрешен, а после че не бил.  Аз не виждам какво аджеба може да бъде сгрешено. Щеше да бъде грешка, ако бяха забравили да му нарисуват ушите. IT-фотошоп специалистите на МВР дори си поиграха малко и го докараха на снимка като Никълъс Кейдж.  На млади години със синя ризка на Adidas.

 

През тази седмица се върна и нашата олимпийска гордост. Медалите им щели да се забавят, щото ги носели с товарния влак. То това хубаво, но огромните благодарности към премиера ме просълзиха. Колко много бил направил за българския спорт. И тъй де. Видехме.  И Станке...стига рева. Сребро, сребро...колкото толкова. Но поне пък Станка е пич и си каза „аз съм си виновна”. Щото познаваме един, на които като се издъни, все друг му е крив.

 

            След толкова дебат и плюнчене последно пак не се разбра ДДС-то върху илачите ще пада или не. Дянков казва „не”, тя Атанасова пак нейното си знае. Ама е жена. Знае ли човек какви му ги мисли, пък и една такава с прелъстителен поглед и все с едни късички парцалки се гизда. По моята скала хубостта й може да стигне  за процент,  максимум процент и нещо сваляне на ДДС на аналгина. Сигурно вече му е замъглила очилцата на чичко паричко. Той сигурно затова и не видя правилно статистиката, според която всички цени дърпат нагоре.

 

Няма как да пропуснем и грандиозното откриване на новия участък от метрото в столицата. И се удивих на снимките колко е красиво в метро станциите. Това мацна финалния щрих в теорията ми, че за да ти е кеф в България, трябва да си под земята. На софиянци честито. Честито им и винетки за паркиране в центъра, между другото. Ке ви метро, коли за какво са ви? Но нека не издребняваме.

 

Между другото стария похват на управляващите да занимават  българина с измислени скандали,  когато има сериозни такива този път не хвана дикиш. След валящите като порой новини за нови увеличения на цените си измислиха проблем, че някой някъде казал, че ще се маха Ботев от учебниците. На финала Игнатов го даваха по телевизията да тренира литературно четене. Но завоя на хорския взор така и не се състоя. Затова президента отиде и драсна клечката на вечния огън на Шипка. Ама и той горя има няма половин час и взе че изгасна, щото му свърши нафтата. Според директора на музея „Шипка” трябвало 900 000 лева на година за да пламти вечния огън. Ама все ми е на акъла, че Дянков ще ги отпусне. Абсурд. Той има да събира за референдум. То гафа с огъня с мед да го мажеш. Изтрещя се и един компромат, че правителствения самолет возил кварталното отборче на премиера на контрола във Варна.  Московски обаче веднага извади фактурите и се оказа, че световния футболен гранд сам си платил сметката за полета, видите ли. После българските отбори нямали пари. Пълни глупости.

 

И покрай лутането от гаф в гаф се намери нещо смислено. И както винаги смисленото не е особено приятно. Задавало се увеличение на цените на млякото и месото. Ужас.  Найденов набързо плавна колата, отиде да бере мамули с журналистите и реши, че за поскъпването е виновна лошата реколта от царевица и слънчоглед. Разбира се, увеличението на тока и горивата нямат нищо общо. И докато единия министър на къра, другия на плажа. Павлова обра останалите от Найденов журналисти и хукна да проверява концесиите на песъка. Тряс джиповете и хоп концесионера хванат по бели гащи, защото чадърите били до еди къде си. Прекрасно е един министър да упражнява пряк контрол, но май намирисва на друго упражнение. Да се вдигне министър от София да се занимава с плажчета на които има две робички пясък или е за да й видим телесата по телевизорите или нещо местните контролиращи са започнали да си играят на събирателни дружества. Аз си мислех, че работата на един министър би била да спре абсурда с вертикалната маркировка по новия участък на „Тракия”.  Но съм грешил. Туристите се удивиха колко огромна страна е България. Ама и това е до време, защото всеки нормален европеец ще заподозре, че има нещо гнило минавайки три пъти през Ямбол по пътя за Бургас. 

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: brix
Категория: Други
Прочетен: 419816
Постинги: 108
Коментари: 267
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031