Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2012 13:16 - Жената днес.
Автор: brix Категория: Други   
Прочетен: 5409 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Помните ли това списание? Все още някъде трябва да се намират старите броеве. Защото така или иначе не ставаха за тоалетни нужди, поради гланцираната си същност, или най-малкото ще са отрязъци от схеми за бродиране или полезни съвети, които домакините са събирали в някое чекмедже в кухнята. Почти напълно съм убеден, че във всеки дом, приютил семейство в началото и средата на 80-те и днес може да се намери следа от това издание. Най-малкото в мазата, на рафтовете, под бурканите с лютеница. Доколкото знам, списанието с това заглавие излиза и до ден днешен, но може и да се лъжа. Дори и все още да се намери по будките, списанието няма да е това, което беше. Защото жената вчера, не е жената днес. Днес, така наречените нежни половинки имат "Космополитан" и всичките там подобни таблоиди. Които просто не могат да се мерят с "Жената днес". По простата причина, че жената днес я няма. Можем да имаме "Момичето днес", "Кучката днес", "Истеричката днес", "Кариеристката днес", "Майката днес"  и прочие. Нека бъдем честни...доброто старо списание "Жената днес" изгуби своята аудитория. Някак си мъжете усещаме, че жени днес...няма. Изчезнаха. Както динозаврите. Пуф. Няма ги. Еволюираха в същества, чиято цел е да са мъжка конкуренция, опитват да стават мъже. Толкова просто е. Мислят, че сами могат всичко. Мислят, че след като притежават вагина са неразбираеми и мистични като черните дупки. Мислят, че трябва да си върнат нещо, което им е липсвало. Мислят мъжете за деца, които им правят деца и трябва  всички да бъдат отглеждани. Е, в интерес на истината, ние имаме голяма вина в това отношение. Далеч съм от мисълта, че ще разбера една жена. Но някак си успявам да разбирам съществата с вагините, които се мандахерцат по улиците и срещам всеки ден. Защото не са жените днес. Жената днес трябва да е като жената вчера и жената завинаги. Не накипрено чудовище с половин килограм силикон по тялото си и самочувствие на Министър председател на България. Кълбо от нерви вкъщи и отвратителна илюзия за съвършенна фигура навън. Жената трябва да е жена. Чувствена, женствена, свенлива, пазеща се, обичаща, потръпваща. Красива. Отвътре. А не шибаната пародия на жена, която непрестанно е недоволна и еманципирана. В такъв случай шибаната пародия на жена ще получи шибана пародия на мъж. А списанието ще си остане под бурканите с лютеницата. Ох. Щях да забравя. Честит осми март.


Тагове:   пародия,   жена,   днес,


Гласувай:
6



1. zabavnata - ЖЕНАТА ДНЕС
08.03.2012 08:36
е такава, каквато я изгради обществото, семейството, мъжът. Тя трябва да е многофункционална и от нея се изисква да бъде добра съпруга, майка, професионалист. Днешната жена участва наравно с мъжете в икономически и политически дебати. Жени покориха Космоса, влязоха в операционните...
Честит празник, мили момичета!
цитирай
2. lisa19 - Мдааа...
25.04.2012 10:41
Жените от вчера, са различни от жените днес. Има го още това списание, но на мен лично не ми направи особено впечатление. Един единствен път съм го купила и не повторих.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brix
Категория: Други
Прочетен: 420597
Постинги: 108
Коментари: 267
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930