Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2011 13:51 - За крайпътните паметници
Автор: brix Категория: Други   
Прочетен: 2709 Коментари: 1 Гласове:
3



След като дузина души загинаха по пътищата на Силистра  за по-малко от един месец всички останаха шокирани. Дори  областния управител инициира междуинституционална среща. Целта на която не бе особено ясна, но за сметка на това, на нея,  без каквато и да е обективна причина, се изтъпанчи и герберски депутат. Но да оставим настрана политическия маркетинг.

Все пак губернатора ще се лиши от някои благинки за да дари 500 лева за гориво за патрулките от една страна, от друга КАТ обещаха да си вършат работата под завоалираното понятие „спешни мерки”, а от областното пътно управление се оплакаха, че няма пари за лятна поддръжка на пътищата.

Това,  което ме дразни в цялата ситуация, е че трябва да измрат половин кооперация хора за да се сети някой да си върши работата. Поголовното спиране на автомобили и бъркането в аптечките им може би има дисциплиниращ ефект, но далеч не означава подобряване на пътната безопасност. Скритите в храсталаците патрулки с радари…също.

Статистиката е ужасяващо показателна. Рехабилитира ли се път, започват да никнат крайпътните мраморни плочи. Толкова просто е. В момента в Силистренско тече мащабна рехабилитация на пътищата Силистра –Добрич и Силистра – Русе, скоро можем да очакваме и старта на Силистра – Шумен. И само за протокола нека подчертая, че Бойко Борисов няма нищо общо с това. Проектите са одобрени и финансирани преди начело на държавата да застане безпринципната пасмина.

Според информацията в медиите, ръководството на КАТ спешно е прекратило отпуските на полицаите за да се овладее ситуацията със зачестяващите ПТП-та. Интересно кой е разписал молбите им за отпуски и с каква мотивация. Нима ръководните кадри в КАТ идват от друг свят и не знаят, че по това време на годината трафика става наситен, още повече и поради мащабните пътни ремонти? Каква бе превантивната мярка на КАТ? Да пуснем полицаите в отпуска за да отидат на моренце? Очевидно да. Но нека оставим МВР на мира. И без това са достатъчно зле с този министър начело.

Какво правят от  ДАИ на тази среща при губернатора? И без това тази книжна паразитна институция се интересува само от хартииките в автомобилите.  Нека от ДАИ Силистра да кажат колко акта имат направени за общо или осово претоварване на товарните автомобили например. А не актове, че на водача му липсвала никому ненужната товарителница или безпредметната бланка за транспортен лиценз на фирма извършваща превоз за собствена сметка.

А защо, аджеба, ОПУ няма пари? Нали парите от винетки отиват за поддръжка на пътищата? Нека представителя на ГЕРБ инициира нещо си там… не знам… законодателно бягане от отговорност. Например.

Разбира се, големите виновници за тежките ПТП-та сме си ние. Хората зад волана, участниците в движението по пътищата. Мърморим, когато има дупки, трепем се когато няма. Нищо ново под слънцето. Но е отвратително, когато нещо в институциите започва да се случва, едва когато запълним един декар място в гробищата.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - екскурзия египет
15.01.2012 08:23
Така е, за какво ги ремонтират тия пътища като не могат да го направят качествено.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brix
Категория: Други
Прочетен: 419806
Постинги: 108
Коментари: 267
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031