Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2010 09:42 - Ревност по мой си начин.
Автор: brix Категория: Други   
Прочетен: 2500 Коментари: 4 Гласове:
3



Няма начин някой да ме убеди, че в една връзка няма нужда от ревност. Освен ако страдаш от някаква болест и имаш медицинска забрана. Попрочетох доста неща за ревността и в повечето случаи бях шокиран от изкривените ни възприятия за нея. Ревността била чувство за собственост и това е лошо. Естествено, че е чувство за собственост, но кое му е лошото. Някой чука приятелката ви в съседната стая и вие просто махвате с ръка „Аз не съм ревнив. Важното е, че тя ми дава любовта си. Ние имаме силна емоционална връзка”. Да не си ревнив, поне малко, трябва да бъде заклеймено като психично заболяване. Когато силно обичаш някого е съвсем нормално да искаш всичкото внимание на другия човек. А ако не го получаваш да бъдеш разочарован, да имаш съмнения и да си неуверен. Просто е. Да, чувал съм, че ревността се използва и като един вид наказание към любимия. Нещо сте се ядосали на половинката си и разигравате сценка с която да предизвикате ревност. Ами да. В любовта няма правила. Не е ли това едно от нещата, която я правят толкова красива?

Всички тези самозвани любовни експерти, които пишат книги от по триста страници само за ревността всъщност не помагат на никого. Освен на себе си, като печелят пари от цялата дандания. Хората няма нужда да им се прави дисекция на чувствата. Анализите са безпредметни, глупави и изкривени.

 

Предпочитам да мисля за ревността и любовта по малко по-различен начин.

Любовта е като ястие. Като една перфектна комбинация от продукти, които възбуждат всички рецептори. Ухае чудесно и трябва, задължително трябва, да бъде консумирана докато е топла. Но е малко блудкава. Малко тривиална. Всъщност изглежда по-добре отколкото е на вкус.  

Ревността е като солта. Тя подсилва още повече усещанията, прави любовта още по-вкусна. Но има точка в която ястието е точно толкова подсолено, колкото трябва да бъде. Една щипка повече и всичко отива в кофата за боклук. Внезапно, непоправимо и с гигантска доза разочарование.

В този ред на мисли никой няма нужда да знае, че всъщност солта е натриев хлорид. Мисля, че схванахте идеята.

Бон Апети!



Тагове:   мой,   сол,   начин,   ревност,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Факта, че си достигнал до това пр...
04.06.2010 10:02
Факта ,че си достигнал до това прозрение ,означава ,че поне веднъж си бил истински влюбен :))))))
Поне веднъж ти се е искало да разбиеш мутрата на нахалника ,който оглежда демонстративано гаджето ти и явно се опитва да се домогне до нея :)))))
Мдааа , добре дошъл в клуба :))
цитирай
2. deteidiot - Да искаш да разбиеш мутрата на на...
04.06.2010 12:59
Да искаш да разбиеш мутрата на нахалника ,който оглежда демонстративано гаджето ти и явно се опитва да се домогне до нея, това е нормално. Всеки изпитва такъв род ревност. Някак си е човешко. Да, тя е твоя. Това, което се заклеймява, е когато искаш да разбиеш носа на приятелката си затова, че някой се е загледал по нея. Да я спираш да излиза с приятели, защото можела да ти изневери, да не й даваш да се облича в ярки и секси дрехи, защото някой ще вземе да я хареса и тя да ти изневери. Да я биеш или унижаваш, защото се е загледала по някой друг, все едно и ти не го правиш, макар и понякога несъзнателно. Ревността си е част от нас, но трябва да се научим да я контролираме.
цитирай
3. karambol5 - Мдаа :) Никога не ми е хрумвало да я ...
04.06.2010 17:11
Мдаа :) Никога не ми е хрумвало да я спирам да ходи където иска с който си поиска :) Та поради тази простичка причина не бях поглеждал така нещата. Мдаааа трябва да има контрол над ревността :)))) Не казвам ,че е лесно :)
цитирай
4. анонимен - Преди време
09.06.2010 23:53
един познат ми каза, че ако ревността е качествена, но в малко количество, любовта ще е вечна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brix
Категория: Други
Прочетен: 419756
Постинги: 108
Коментари: 267
Гласове: 522
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031