Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2008 11:20 - Те са малки, но вече знаят!
Автор: brix Категория: Други   
Прочетен: 2096 Коментари: 3 Гласове:
0



Те са малки, но вече знаят!

Сряда, 18 часа. Питейно заведение в Силистра. Група шестокласници от близкото училище нахлуват в бара и окупират една маса. Вадят цигари, поръчват си кафета, едно от децата - бира. Сервитьорът без дори да се поинтересува от възрастта им покорно си върши работата. След като препълнят пепелниците децата си тръгват. На излизане ги попитах в кой клас са: шестокласници и осмокласници. Сиреч на около 15 години максимум.

Собственикът на заведението нека бъде спокоен. Няма да съобщя името на заведението. Този път. Да оставим закона, нека уважаемият собственик сам си направи сметка дали е поне морално редно да сервира алкохол на малолетни. Ще прокопса ли с печалбата от едната или двете бири, които ще сервира на децата? Или просто не иска да им откаже, защото те ще отидат в някое друго заведение, където ще им се сервира? Нека сам си направи съответните изводи.

За да не нанесем и психлогически травми на децата скривам лицата им. Както се казва обаче един родител винаги ще познае детето си. Честно казано, разчитам на тази широко популярна теза.

Разчитам и на това, някой който системно малтретира канцеларския си стол с длъжностното си бездействие също да си направи бележки относно това какъв контрол се упражнява, защото тези деца не са намерили кутиите с „Марлборо“ на улицата.

Би трябвало и тези, които се зоват родители да се позамислят поне малко. Защото става въпрос за здравето на техните деца. Не за децата на собственика на пивоварната, не за отрочетата на съдържателя на бара, нито за поколението на управителя на магазина за тютюневи изделия. Става въпрос за вашите деца, скъпи майки и бащи. Дано си ги познаете. Дано и не се втурнете да наказвате децата си, защото виновните въобще не са те. Не можеш да обвиняваш 15 годишно хлапе, че не мисли отговорно за здравето си. Но какво да кажем за чувството за отговорност на тези на по 45 и горница години, които не мислят за децата на България. Наистина какво да кажем за тях? За родителите, за служителите в институциите, за продавачите в магазините, за собствениците на барове. Деца без отговорни родители, образователни кампании реализирани заради самата им реализация,закон без контрол водят винаги до едно и също нещо. Барман, дай на тези деца по една бира. Пиши ги на наша сметка. И бирата и децата.

image

 




Тагове:   малки,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - A-...
15.11.2008 07:59
Добро утро. Добре си го написал. Надявам се повече хора да го прочетат. Бездействието винаги води до лоши мисли в главата и оползотворяване на свободното време с глупости. Работата е това, което служи като трамплин за един добър живот. Виждам бирата, но виждам и джисемчето на масата. То колко ли струва? А аз се кипря с един самсунг черно бял на 6 години. Сигурно тези младежи биха ме заплюли.
цитирай
2. анонимен - A-...
23.11.2008 01:30
Съвсем не искам да си мислите, че съм кон с капаци. Сега младежите се събират и ходят позаведения. Но познавам някои от тях, които ходят по на кафе, играят билярд или карти, просто си правят сбирката и след това си се прибират по домовете. Лошото е когато копират от други, само и само да изглеждат по модата. Докато всеки копира, а не направи необходимото за новост в мисленето, нищо няма да се промени. Иначе всеки е бил млад, всеки знае какъв е бил, но всеки и знае какви грешки е правил. Макар, че наистина човек докато не се опари, няма да разбере какво трябва да направи.
цитирай
3. анонимен - A-...
02.12.2008 01:08
http://vbox7.com/play:fff8a7a2 - клип точно по темата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brix
Категория: Други
Прочетен: 421177
Постинги: 108
Коментари: 267
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930