Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2007 21:36 - Наръчник на форумджията
Автор: brix Категория: Други   
Прочетен: 3496 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Един постинг от онзи ден в един форум. Надявам се да ви хареса

СТОЙ. СПРИ СЕ МАЛКО!

Защо отвори тази тема? Дръпни скролера си и виж колко дъ-ъ-ъ-ъ-лъг е този пост.Струва ли си да го четеш ? Има ли смисъл? Искаш ли да узнаеш неговия край? За твое улеснение последния ред е написан с главни букви. Прочети го…

О, все пак си тук? Заповядай на масата. Не се тревожи. Обслужването в заведението е на ниво. Ей сегичка ще ти вземат поръчката. Но сега да те запитам сериозно. Защо отвори тази тема? Любопитство? Имам навика да задавам тъпи въпроси. Между другото сервитьорката е тук. Поръчай си.

Това не е никакъв наръчник на добрия форумджия. Искам да те предупредя. Излъгах те с темата, съжалявам. Ако си толкова наранен, приеми искрените ми извинения. Тегли ми една майна ,прочети последния ред на поста и бъди жив и здрав.

О, отново ли си тук? Естествено. Поръча си, трябва поне да си изпиеш питието. Не се притеснявай, аз ще оправя сметката. Между другото казах ти, че аз черпя едва след като си поръча. Това винаги е една добра тактика.За черпещия естествено.

Нека минем по същество. Всички ние обичаме наръчниците. Това са едни книги, в които всичко е обяснено простичко, стъпка по стъпка. Създадени за да ни улеснят живота и затова ги обичаме толкова много. Обаче този пост, както вече се разбрахме не е никакъв наръчник. Е гаси студената бира. Чак чувам как ми се пука зъбния емайл. Но е по-добре от топлата бира. Както и да е.

Та когато говорим за наръчник си асоциираме в главите една система от правила. Подобно на инструкциите за употреба на нашия нов електроуред, които по правило прочитаме чак след като вече хубаво сме усрали нещата. Ако имаше инструкция за форумджията всички администратори щяха да я испльоскват в алгоритъмът за регистрация.

Форумът има правила, с които администрацията общо взето ти размахва пръст. Между редовете можем да прочетем нещо от сорта на: “Внимавай. Ама много внимавай.” И туй то. Само да спомена, че от тук нататък може и да те обидя малко. Разбира се, че не го искам. Но по всяка вероятност ще се обидиш.

Според моите пиянски наблюдения върху този и онзи форум съм се опитал да си систематизирам нещата и сега в момента се опитвам за изповръщам систематизацията си на ей тая маса. Ако си гнуслив сега е времето да си тръгнеш . Ако ли не - поне се надявам да ми придържаш кофата, че ако я изтърва ще стане мазало. Разбира се, че говоря фигуративно. Даже двойно фигуративно, защото няма никаква маса, няма никаква кофа и не съм пиян/поне не в настоящия момент/.

Хората по форумите, в който и да било форум си ги оприличавам в няколко групички. Дай да запалим по една и ще ти обясня. О, нима не пушиш. Толкова по-зле за теб. Ще ти обясня после. Та за форумджиите. Малко определения като за начало.

Някои обичат “джаста праста, удри дедо попе, да се обършем в пердето и да бегаме” или с други думи карат по същество без много много да цепят басма или да четат това, което е писано преди да се изпльоскат. И ти познаваш някой такъв, нали? Това са си типична форма говедарченца. Интелектът на говедарченцето е много, много интересен. Говедарчето си мисли, че като реагира така просто значи че със замах ще разреши всичко. Миродавното му мнение не подлежи на коментар. Това е. С други думички – ами аз съм си простичък. И щом го натъртвам, значи е така, макар че се надявам да го приемеш като мнение по темата. За успокоение на всички останали никой не приема говедарчетата на сериозно. Дори и те не се приемат така.

Има и една друга особена порода. Докато започнат и свършват. Тръгва човека с идеята, че предстои нещо голямо и завладяващо и омекне на третия ред. Като да тръгнеш на околосветско пътешествие с 5 литра бензин, а същевременно да си мислиш, че шофираш цистерна. Неизменно увяхваш на петия километър, защото до там ти е стигнало горивото или хм.. интелекта.
Сега отиваме при “майсторите”. Хората толкова много пишат и пишат, че който е тръгнал да ги чете става пишман или заспива на леглото. Човек започва да се чуди тоя/тая ще тръгне ли по същество или да се “огащвам”. И който е прочел три-четири мнения на въпросния индивид развива имунната реакция да прескача поста. Така или иначе вътре няма нищо.
Да, има и фетишисти форумджии и всякакви извратени от сорта – които само гледат, но не участват. Чест им прави за това, че четат ли четат, но си остават темерути откъм това на напишат някой друг ред. Сбъркана работа.
Но както може би се досещате има една огромна част маструбатори. И сексуални и душевни чекиджии, специалисти онанисти. А както всички трябва да знаем предимствата на маструбацията е, че с нея всичко става / и спада респективно/ бързо и лесно. Като революционен уред за отслабване, който ти тресе сланините, докато си четеш готварската книга. Маструбаторите са си самички. Те си пишат, пишат, пишат, трупат мнения и разни изказвания, които никой не чете, никой не разисква.Защо ги пишат ли? Защото си онанират. А ако случайно някой ги прочете изпада в състоянието при което човек се шашка докато някой разтвори шлифера си пред очите му.
И да продължим нататък. Ако ти е загорчала биричката, поръчай си един студен чай. Чаят е една водица, в която по принцип са варили някакви листа. Единственото предимство на чаят е, че би трябвало да е топъл. А ти с тоя студения…..
Естествено трябва да уважим и групата на тези, които винаги искат да бъдат отгоре. Хората от онзи тип, които се изказват компетентно и смятат своята гледна точка и мироглед за наистина миродавни. Ако можем да ги символизираме – те са като кьорав полуидиот, който се опитва да ти обясни колко сложен е часовникарският занаят, използвайки примери от световната история в областта на астрономията. Някои много пияни наблюдатели ще кажат, че това са борбени хора. Всъщност това са едни самовлюбени душици, които се изживяват като личности, защото майка им така им е казала. Повечето от тях наистина живеят с мисълта, че са по-по-най. Толкова по-по-най-зле за тях. Наздраве.
Някаква разновидност на по-горе описания вид е вечно спорещия. Той цитира, оборва, доказва, предполага и опровергава. Когато свърши и идея си няма защо го е направил, но халал да му е.
Добре де, мамичката му мръсна. И що за форумджия трябва да си? Що за човек, че да не попадаш в нито една от тази група?
Нима очакваш, че ще дам отговор на този въпрос, при положение, че дори и аз самият се оприличавам в някои от гореспоменатите?Припомни си редът в който ти казах, че толкова по-зле че не пушиш. Сигурно се озадачи. И с право. Пушенето не е вредно по принцип. Какво му е вредното? По всяка вероятност ще умреш по-млад ако пушиш. Но при положение, че не знаеш какво да правиш с живота си така или иначе това не е особена загуба. А ако си стигнал до тук аз съм ти отнел доста време. Време през което можеше да се запознаеш с някой интересен човек. Време през което можеше да сътвориш човешки живот.Време, през което можеше да свършиш нещо добро.
Така нашият наръчник/който разбира се не съществува/ се свежда до една единствена точка. Щом си решил да участваш в този или онзи форум значи посвещаваш времето си. А то не е за прахосване. Използвай го пълноценно. Пишейки или четейки. И без да губиш повече време….


ДАЙ “BACK” НА БРАУЗЪРА СИ И МАРКИРАЙ ТЕМАТА КАТО ПРОЧЕТЕНА!ВСИЧКО ДОБРО!


Тагове:   наръчник,


Гласувай:
0



1. tessy - а ти вземи оправи правописните грешки,
17.08.2007 22:46
че постът е пълен с тях. И за справка само- хората, които само гледат, но не участват, не са фетишисти, по- скоро воайори...
Поздрави...
цитирай
2. arnage - Бравос :)
18.08.2007 00:46
Страхотен пост, и за съжаление много верен...
цитирай
3. ssstto - загубена работа са форумите
18.08.2007 00:59
С малки изключения като фенските например чудя се кога ли ще отмрат тия форуми,нали има вече БЛОГОВЕ.Пък и форумите били опасни,там бродели злобни влечуги,дааам, прочетох го във вестника.
цитирай
4. patilan - Отоговор на форумджия!
19.08.2007 08:56
Мда, невъзмможно е човек да не открие и себе си в поне една от гореспоменатите групи. Аз съм от всичко по малко, или по много.... няма значение.
А тебе със сигурност те видях в групата на майсторите, познах по потта на челото си, докато сричах наум.
Винаги е кофти когато ти заврът истината в лицето, тя и по това се познава де!

А за коментара на tessy..... да не ти пука, всички правим грешки, дори тези които измислят правилата.... особено те!

Ще ми е интересно, да науча към кои други групи се причисляваш?

Айде стига толкова, ще ходя да пуша!
цитирай
5. brix - чиста проба чекеджия
21.08.2007 16:57
аз долу горе натам клоня май като си гледам писанията. Ама като се замисля майстор чекиджия май ще ми отива най-добре. А за отговора на въпросната Теси- права е, че малко изджастапрасах / и тука има грешка/ тоя постинг но пък всеки си има право на мнението. И най ме е яд е осигурен начин да се модерират мненията. Що? Ама найстина що?
цитирай
6. анонимен - cc
24.05.2008 19:57
не знам кой е по-голям бръмбар: дали този който пише или този който чете. Пишещия пише, за да се чете, а четящия чете, защото му е интересно. Кой какъв е въпрос не на този който пише, а на самия човек. Това, че някой определя друг за еди какъв си не е голяма загуба, защото той самия също понякога си противоречи със собственото писане.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brix
Категория: Други
Прочетен: 420708
Постинги: 108
Коментари: 267
Гласове: 522
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930